Academie

To be

Niets in het leven blijft het zelfde. En toch lijken veel dingen zich te herhalen in ons leven. Voor sommige mensen is dat prettig en geeft het ritme van het leven hen houvast en zekerheid. Voor anderen is het een bijkomstigheid en lijken de herhalende patronen eerder een realiteit dan een obstakel. Maar veel mensen lopen uiteindelijk vast in de ogenschijnlijke herhaling van zetten en uitgewerkte energie. Wat dan te doen?

De School voor Systemisch Bewustzijn wil mensen die geschoold/onderwezen zijn in Contextuele therapie, Systeem theorie, Systemisch werk en Opstellingen de kans bieden zich te verdiepen in de materie om deze te leren belichamen. Want als het eenmaal wordt opgenomen door het lichaam, dan hoeft men het daarna nooit meer te onthouden. Het antwoord op Shakespeares befaamde vraag ; 'To be or not to be' is uiteindelijk via de weg van 'het niet zijn' toch, 'To Be'.

 

"Ik ben niet snel onder de indruk, maar het opstellen van Hilbrand is op zeer hoog niveau. met enorm veel respect en zuiverere zorg voor hen in het wetende veld. Ook kennis gemaakt met het lege midden opstellen. Kortom zeer onder de indruk van de vakbekwaamheid en het prachtige millimeter werk dat hij heeft laten zien en ik heb mogen ervaren."

Eleonora Harks

De leegte van het beeld is even bedrieglijk als dat alle kennis uit ervaring zou zijn opgebouwd. Zonder 'persoonlijk' inzicht en ervaring blijft kennis levenloos.

Hilbrand Westra