Het Werk (t)

Een dynamische werkelijkheid

Terwijl in groeiende organisaties het accent steeds meer komt te liggen op beheersbaarheid lijkt het oorspronkelijke ondernemerschap onder druk te komen. Dit heeft gevolgen voor de creativiteit van de grondleggers van de organisatie, maar ook de overdracht ervan naar medewerkers en collega's.

Wat te denken bij fusies of overdrachten van ondernemingen wanneer de oorspronkelijke grondhouding en gedachten geheel verdwenen lijken te zijn. Waar bouwt de onderneming dan op verder, op abstracte concepten zonder fundament of wordt er toch gekozen om in de filosofie van de grondleggers verder te gaan ?

En welke keuzes te maken bij krimp of saneringen om een stevige onderneming voor de toekomst neer te zetten ?

Wij wisselen graag met u van gedachten over de mogelijkheden van u en uw eigen mensen. Wij zoeken de potentie eerst binnen de eigen organisatie en kijken diepgaand naar motivatoren (initiële drivers) en processen van uw organisatie, voordat er over oplossingen wordt gedacht.

  • Voor leidingsgevenden en managers die persoonlijk iets willen is er de Executive Management Development Coaching (EMDC). Meer weten, neem contact op met Hilbrand Westra

Meer weten over ervaringsachtergronden download de PDF

 

Business is all about building relationships. A handshake symbolizes a none offensive approach. It shows the will to be open and to connect to ones need to feel safe.

Max Schreiber